вівторок, 27 травня 2014 18:53

"Спонсорські пожертви до нас не доходять" - боєць Нацгвардії про проблеми резервістів

"Спонсорські пожертви до нас не доходять" - боєць Нацгвардії про проблеми резервістів
Фото:evromaydan.info

Бійці Нацгвардії не задоволені військовим та господарським забезпеченням.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів доброволець резервістів Вадим. Чоловік не називає свого прізвища, щоб уникнути помсти військового командування за оприлюднення реального матеріального забезпечення.

"Всі гроші, які виділяє держава, до нас і близько не доходять. Комплектація мінімальна. Форму, яку нам видали, носити неможливо, особливо в спеку — 75% поліестеру. Тепловий удар — і все. Вона ж пластмасова, ще й розрахована на півроку. Раніше заявляли, що видадуть натівську форму, але зараз мовчать. Люди тренуються в цивільному. З Майдану передали 300 пар нових берців, але до нас вони не дійшли. Я ходжу в своїх. Де вони - це питання до керівництва частин, - сказав солдат Нацгвардії.

Вадим додав також, що спальники й каремати їм купили за спонсорські кошти. І вже на декілька взводів видали бронежилети та "списані німецькі каски". Він зауважив, що бійцям вже видали табельну зброю, але здебільшого вона неякісна.

"Автомати непогані. А от снайперам, гранатометчикам і кулметчиками видали якийсь кошмар. Таке враження, що ту зброю викопали з-під землі після другої світової й ще танком переїхали. Оптика не показує. Рушниці криві, не можна почистити. Та й засоби для чистки не видали. Кілька боїв, і через нагар нею стріляти не можливо буде", - зазначив він.

Зі слів Вадима, 26 травня солдатам видали посвідчення резервістів, бійців Нацгвардії, яке має на певний час має замінити їм паспорт. Там містяться особисті дані, фотографія, номер табельної зброї.

"В печатці допустили помилку, у другому слові пропущено букву "р" - "Міністерство внутішніх справ". Сором. Виходить якась липова грамота. Ми тут — добровольці, пройшли Майдан. Точно боролися не за те, що маємо зараз", - наголосив солдат.

Зараз ви читаєте новину «"Спонсорські пожертви до нас не доходять" - боєць Нацгвардії про проблеми резервістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути