пʼятниця, 02 квітня 2010 18:33

Спільників московських смертниць ідентифікували і розшукують

Спільників московських смертниць ідентифікували і розшукують

Міліціонери виявили квартиру спільників терористок-смертниць, що влаштували два вибухи в московському метрополітені. В житловому будинку в районі Хамовники були виготовлені вибухові пристрої, які привели в дію терористки. Хамовники розташовані в Центральному адміністративному окрузі Москви.

Компоненти для виготовлення вибухівки були привезені на квартиру заздалегідь, а потім вибуховий пристрій з них зібрав один із спільників терористів. ЗМІ пишуть, що вибухові пристрої були передані смертницям на станції метро "Воробйови гори". Жінок супроводжували спільники, які й подали сигнал для вибухів.

Після здійснення терактів спільники терористок якийсь час перебували у виявленій міліціонерами квартирі, але потім покинули її. Особи чоловіків встановлені, вони оголошені в розшук.

Тим часом раніше повідомлялося, що камери спостереження зафіксували, як смертниці разом з двома жінками і одним чоловіком заходили в метро на станції "Південно-західна", розташованій в двох зупинках від "Воробйових гір".

Раніше стала відома особистість однієї з терористок-смертниць. За даними Національного антитерористичного комітету, нею є 17-річна уродженка Дагестану Дженет Абдурахманова (вона ж Абдуллаєва). За неофіційними даними, вона була дружиною бойовика Умалата Магомедова, ліквідованого в грудні 2009 року.

Достовірних відомостей про особу іншої терористки немає. За даними різних ЗМІ, нею могла виявитися 20-річна Мархам Устаханова, вдова лідера бойовиків Саїд-Еміна Хізріева, проте ця інформація офіційного підтвердження не отримала, а анонімні джерела, близькі до слідства, її спростували.

В результаті терактів на станціях метро "Луб"янка" і "Парк культури" загинули, за останніми даними, 40 осіб, більше 90 отримали різні поранення. Відповідальність за вибухи узяв на себе лідер чеченських бойовиків Доку Умаров.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Спільників московських смертниць ідентифікували і розшукують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути