понеділок, 07 грудня 2015 18:13

Спецназ поліції їздитиме на новеньких броньовиках "Варта"
5

Фото: FB/Арсен Аваков

На озброєння Національної гвардії і спецпідрозділу поліції КОРД прийняли нову бронемашину "Варта". Перші десять авто на місце дислокації підрозділів мають приїхати до Нового року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ.

"Виробник "Українська бронетехніка" за участю білоруських інженерів, з урахуванням вимог та техзавдання від бойових офіцерів АТО. Після польових випробувань в АТО буде прийматися рішення про закупівлю большей партії бронемашин. Сьогодні, хлопці з Батальйону Кульчицького, Азова, Донеччини, інших підрозділів Нацгвардії після церемонії нагородження держнагородами в міністерстві - юрбою вивалили і обступили машину. Хвалили, запитували, намагалися забрати з собою", - пише міністр.

Читайте також: З'явилися фото "техніки перемоги" українського виробництва

Основні технічні характеристики машини: двигун потужністю 270 к. с., V-подібна форма днища і V-подібна геометрія самої бронекапсули, що дозволяє витримувати підрив заряду потужністю 6 кг в тротиловому еквіваленті; більш легка броня із шведської сталі твердістю 560, поліпшені ресори, амортизатори і бронескло і багато іншого. Максимальна швидкість машини на шосе становить 120 км/год.

Нагадаємо, Збройні сили України взяли на озброєння вітчизняний бронетранспортер "Дозор-Б".

Зараз ви читаєте новину «Спецназ поліції їздитиме на новеньких броньовиках "Варта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути