пʼятниця, 27 січня 2017 14:26

Соцмережі обурилися сосисками "з кращих часів терору"

Дніпровська м'ясна фабрика "Алан", яка випускає продукти під торговою маркою "Спец Цех" рекламує свої сосиски, виготовлені за стандартами "як у тридцятих". Покупці обурюються. Адже саме в цей період в Україні тривав комуністичний терор та Голодомор-геноцид.

Про це повідомила користувачка Facebook.

Компанія на рекламних матеріалах своїх м'ясних продуктів заявляє, що у їх виготовленні застосовують стандарти, які діяли у 1930-х на провідних м'ясокомбінатах країни, де випускали продукцію особливої якості тільки для партійної еліти.

Користувачі соцмереж обурюються:

"Тобто у вас іншої асоціації з 1930-ми в Україні, зокрема центральній і східній, немає? Ви пропонуєте в 2017 купувати продукцію, яка є прототипом того, що їли партійники і НКВСники, котрі підписували накази чи й власноручно відбирали хліб, молоко та м'ясо в селян Катеринославської губернії (згодом Дніпропетровської області) в 1932-1933?!? До вас не будуть приходити у снах ті сотні тисяч, котрі загинули від голоду лише на Дніпропетровщині?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний голод могла придумати тільки комуністична влада

 

Представники компанії у коментарях відповіли, що 1930-ті — це не лише сумні події 1932-1933-го:

"Стандарти харчової промисловості в СРСР, особливо в 1935-1936 роках, були дуже високі та регулювались на державному рівні. Більш м'ясомістких продуктів, ніж було вироблено в ці роки в СРСР, не було ніколи. Саме в 1935-1936 роках було розроблено велику кількість класичних рецептів ковбас (зокрема, улюблену багатьма "Лікарську" ковбасу), які й сьогодні можна назвати еталонними, завдяки виключно натуральному складу та користі, яку вони несли для населення. Саме це надихало нас, коли ми створювали ТМ "Спец Цех"".

У 1930-х в Україні відбувся Голодомор-геноцид, організований керівництвом СССР для упокорення українців. У людей силою вилучали всю їжу, а за спробу приховати чи вкрасти харчі розстрілювали на місці. Загалом усі 1930 роки комуністичний режим продовжував нещадний терор проти українців. Водночас, як свідчать архівні документи, партійна верхівка під час Голодомору не зазнавали проблем із продуктами.
Зараз ви читаєте новину «Соцмережі обурилися сосисками "з кращих часів терору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути