пʼятниця, 27 грудня 2019 11:13

Соцмережі допоможуть уберегтися від зомбування і пропаганди влади - Дмитро Чекалкін

Автор: Тарас Подолян
  Соцмережі - зброя у боротьбі з зомбоящиком - каже Дмитро Чекалкін
Соцмережі - зброя у боротьбі з зомбоящиком - каже Дмитро Чекалкін

Соцмережі допоможуть громадській думці зберегти незалежність від зомбування чи пропаганди влади. Про це сказав Gazeta.ua шоумен і колишній дипломат Дмитро Чекалкін.

"Зараз телебачення втрачає, слава Богу, свою сильну роль і вплив. За останніми опитуваннями громадської думки, значно менше половини населення називають телебачення головним джерелом інформації, а вже 67 відсотків називають таким соціальні мережі", - каже він..

"Один ізраїльський бізнесмен приїхав 10 років тому в Україну, щоб створити тут власну соціальну мережу, подібну до російської ВКонтакте. Думали, що подібне можна розкрутити і в Україні. Зрештою, добре, що вони не домовилися і не вклали в це гроші, тому що в них би нічого не вийшло: вони б не могли конкурувати сьогодні з Facebook. Але вони мені сказали ще 10 років тому: телебачення і традиційні мас-медіа, що зараз під контролем олігархів, поступово втрачатимуть позиції . Я після тієї розмови з ними переконав Бориса Ложкіна позбутися всіх своїх друкованих активів.

Насьогодні мою сторінку у Facebook прочитали за останній місяць 7 мільйонів читачів. Це аудиторія більша, ніж мають більшість українських телеканалів

А той час у Франції були заворушення. І ізраїльтяни звернули увагу, що найбільший вплив на людей мали не традиційні мас-медіа, а саме французькі блогери, які писали на ті теми в соцмережах. Казали: у вас відбудеться те саме. Я не міг уявити цього. А сьогодні мою сторінку в Facebook прочитали за останній місяць 7 мільйонів читачів. Це аудиторія більша, ніж мають більшість українських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський – наше тривале і болюче щеплення від популізму - Чекалкін

Соцмережі допоможуть громадській думці зберегти незалежність від зомбування чи пропаганди влади. Це якраз наше завдання у соцмережах зараз – відволікти людей від цього дибілоскопа, від зомбоящика", - зазначив Дмитро Чекалкін.

Російські телеканали і канали терористів на Донбасі транслюють через цифрові тюнери у Дніпропетровській області.

Про це повідомила волонтер Катерина Чижик на своїй сторінці у Facebook.

"А тим часом у Дніпропетровській області по Т2 йде трансляція "раша і сепар ТБ". Це і є інформаційна капітуляція. Якщо ми припустимо зомбування громадян через ворожі канали", - написала вона.

Волонтерка закликала жителів Новомосковська, смт Черкаське, смт Гвардійське перевірити. Якщо виявлять трансляцію по цифрових тюнерах каналів Росії і "Новоросії" - зафіксувати це й звернутися до СБУ на гарячу лінію.

Зараз ви читаєте новину «Соцмережі допоможуть уберегтися від зомбування і пропаганди влади - Дмитро Чекалкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути