субота, 20 серпня 2016 14:14

"Що ближче чергова зустріч у Мінську, тим активніше діють бойовики" - прес-центр АТО

"Що ближче чергова зустріч у Мінську, тим активніше діють бойовики" - прес-центр АТО
фото: 112.ua

Протягом першої половини серпня вздовж лінії розмежування сторін спостерігається тенденція до суттєвого загострення ситуації. Керівники ОРДО/ОРЛО мають намір у подальшому за будь-яку ціну підтримувати ескалацію конфлікту на Донбасі.

Про це в мережі Фейсбук написав прес-офіцер Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін

підполковник Вадим БАКАЙ.

"Впродовж останніх двох тижнів українською стороною Спільного центру задокументовані факти застосування НЗФ переносних реактивних систем "Град-П", гранатометів РПГ-27 "Таволга", запалювальних боєприпасів та боєприпасів підвищеної могутності, більша частина яких спрямовується на житлові квартали. Від систематичних обстрілів потерпають Мар'їнка, Красногорівка, Торецьк, Майорськ та інші населені пункти", - написав він.

"Поряд зі збройними провокаціями, "керівники" ОРДО/ОРЛО вдаються до тиражування інформаційних фальшивок, спрямованих на дискредитацію ЗСУ. Зокрема, останніми днями їх ЗМІ розповсюджують інформаційні повідомлення, у яких описуються "кричущі факти" порушення режиму припинення вогню з боку України. При цьому повідомляють, що кількість начебто використаних ЗСУ боєприпасів, сягає просто космічних значень. При цьому вони навіть не обтяжуються необхідністю надати документальні підтвердження своїх вигадок", - додав Вадим Бакай.

Він також наголосив на тому, що бойовики вже двічі обстрілювали місто Кадіївку(колишній Стаханов). А потім звинувачували у цьому українську сторону.

"Обстріл Кадіївки вівся саме з території ОРЛО. Це доведено фахівцями української сторони СЦКК та підтверджено спостерігачами ОБСЄ. Важливим завданням подібних провокацій з боку ОРЛО також є тиражування "фактів" порушення ЗСУ Мінських домовленостей, кількість яких штучно збільшується прямопропорційно зменшенню кількості днів, що залишились до чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську", - зазначив Вадим Бакай.

Читайте також: Бойовики 20 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі - штаб

Зараз ви читаєте новину «"Що ближче чергова зустріч у Мінську, тим активніше діють бойовики" - прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути