середа, 27 березня 2013 18:14

Сніг розстане до середини квітня

Сніг розстане до середини квітня
Фото: molbuk.ua

Великий паводок на Дніпрі та його притоках можливий тільки, якщо підніметься різко температура повітря та підуть затяжні дощі. Якщо температура повітря підніматиметься поступово, сніг, що випав 22-24 березня розтане, пояснює Лідія Петренко з відділу гідрологічних прогнозів''Украгідрометеоцентру".

25 березня, столицею поповзли чутки, що талий сніг та вода з Дніпра, може затопити Поділ, Кончу-Заспу та Харківський масив.

"Те що в Києві не прибрано і навалено стільки снігу, це не показник майбутнього паводку. Це не є вперше, були і до цього такі рясні снігові роки. Нікуди ми від снігу не дінемось, падав він би в лютому чи березні, все одно танутиме. Такий процес у природи - весняне водопілля. Воно проходить кожен рік, буває більше, буває менше, але нікуди від нього не дінемось. На сьогоднішній день, є вірогідність підняття води майже на метр, - усе залежитиме від температури на вулиці. Якщо при такій погоді, яка є у нас сьогодні не буде опадів, сніг танутиме дуже поступово. Тоді ніякої стихії не буде. Його пік очікуємо в середині квітня. Але якщо на цей сніг випадуть дуже гарні опади, і буде висока температура повітря, то сніг буде дуже швидко танути і рівень води значно зросте, пояснила Лідія Василівна.

Рівень води у Дніпрі регулюється скидами води Київського і Канівського водосховищ.

''Якщо сніг інтенсивно танутиме, є варіант затоплення зон відпочинку в Гідропарку, на Лівому Березі та Оболоні. Також підтопить понижені ділянки доріг між Осокорками, Дніпром, мікрорайон Вишеньки. Можливо підтопить садово-дачні забудови в Корчуватому, на Воскресеньских садах. Житловим масивам цей рівень води не загрожує. До будинків, що на Подолі, що в інших територіях вода не дійде", - додала вона.

Нагадаємо, 22-24 березня у столиці випало 20 мільйонів тон снігу. Хурделиця тривала майже 57 годин. Сніг паралізував транспортну систему столиці.

Зараз ви читаєте новину «Сніг розстане до середини квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути