середа, 09 березня 2016 01:48

Словенія опівночі закрила кордон для транзиту біженців

Словенія опівночі закрила кордон для транзиту біженців
Фото: Reuters

Словенія з опівночі 9 березня закриває свій кордон для біженців, які планують продовжити шлях до Австрії, Німеччини чи інших країн.

Про це у вівторок, 8 березня, заявив статс-секретар міністерства внутрішніх справ Словенії Бостьян Сефич в ефірі однієї з радіостанцій країни, передає Deutsche Welle.

За словами Сефича, Любляна поінформувала сусідні країни, що суворо застосовуватиме правила Шенгенської зони і впускатиме лише людей з дійсними паспортами та візами, а також тих, хто хоче подати заяву про надання притулку саме в Словенії. Окремі винятки усе ж можливі з гуманітарних міркувань.

Раніше прем'єр-міністр країни Міро Церар заявив, що Словенія планує щомісяця надавати статус біженця від 40 до 50 особам.

Після рішення Словенії міністерство внутрішніх справ Сербії повідомило, що так званий "балканський маршрут" для біженців відтепер практично закритий. Як зазначається у заяві міністерства, Белград узгоджуватиме свою політику з Словенією та Хорватією й так само закриє для біженців кордон з Македонією та Болгарією.

Зараз Македонія пропускає через свій кордон лише кілька сотень біженців на день, що призвело до скупчення більше 13 тисяч біженців з грецького боку кордону поблизу села Ідомені.

Зараз ви читаєте новину «Словенія опівночі закрила кордон для транзиту біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути