вівторок, 19 квітня 2016 11:48

Школярам видадуть атестати за старою процедурою

Школярам видадуть атестати за старою процедурою
Лілія Гриневич

Міністерство освіти і науки цього року повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту.

Таке рішення спричинено тим, що школярам не зможуть вчасно видати атестати через проблеми з електронною базою. Про це у своїй сторінці у Facebook написала міністр освіти Лілія Гриневич.

У МОН провели нараду, на який відбулось обговорення виготовлення атестатів і свідоцтв про освіту для випускників 9 і 11 класів.

"Є загроза не видати вчасно документи випускникам. Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу, в яку мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з'ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше - при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!", - написала Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярам бракує радників з вибору освіти - експерт

Міністерство вимушено повернутися до перевіреної процедури і зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи.

"Ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва видадуть вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію. Вартість документів значно зменшиться", - наголосила міністр.

Гриневич вважає, що бази даних освіти мають бути в державній, а не в приватній власності, але не можна ставити експерименти на дітях, змінюючи процедури видруку атестатів за два місяці до випускних.

Одразу по закінченні навчального року у МОН розпочнуть зміни в роботі з базами даних освіти.

Нагадаємо, випускники 9 та 11 класів можуть отримати документи про освіту запізно для вступу. Причиною цього стало нове програмне забезпечення від компанії "Нові знання".

Зараз ви читаєте новину «Школярам видадуть атестати за старою процедурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути