пʼятниця, 08 вересня 2023 06:34

Синоптики оновили прогноз на п'ятницю

Синоптики оновили прогноз на п'ятницю
В останній робочий день тижня в Україні буде невелика хмарність. Фото: pixabay.com

8 вересня в Україні пануватиме тепла погода й невелика хмарність.

У п'ятницю опади не прогнозуються, повідомив Укргідрометцентр. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень на переважній більшості території країни становитиме +19...24°С. Значно тепліше протягом сьогоднішнього дня буде у південній частині та на Закарпатт – +22...27°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека повертається: синоптикиня назвала "гарячі" дати

У Києві та області у п'ятницю спостерігатимуть невелику хмарність без опадів. Вітер буде переважно північно-західний, 5-10 м/с. На Київщині температура повітря становитиме +19...24°С.

Також протягом 8-10 вересня синоптики попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У Києві стовпчики термометрів покажуть вдень +21...23°С.

Спека ще оголить плечі й коліна 12-13 вересня. Перші дощі в Україні пройдуть разом із атмосферним фронтом 13-15 вересня.

У жовтні та листопаді синоптики очікують, що середня за місяць температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою за норму. Поступово тривалість дня зменшуватиметься. Температура повітря буде знижуватись. Ночі ставатимуть холодніші.

Зростатиме кількість затоків арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики оновили прогноз на п'ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути