вівторок, 25 жовтня 2016 08:52

Сина Джемілєва готують до виходу на волю

Сина Джемілєва готують до виходу на волю
Фото: avdet.org

Сина народного депутата Мустафи Джемілєва Хайсера готують до виходу на волю.

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов, пише "Укрінформ".

"Хайсер зараз перебуває в загоні. Але можна припустити, що перед звільненням, що повинне відбутися в кінці листопада, його посадять до штрафного ізолятора. Це така традиція в колонії. Перед звільненням ув'язнених, як правило, ізолюють. Ймовірно, щоб позбавити контакту, аби не брали від співкамерників звістки на волю", - сказав Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визнала сина Джемілєва українцем

Джемілєв-молодший розповів Полозову, що у нього взяли аналізи. Вони необхідні для медичної картки людини, яку звільняють.

"Думаю, результат цього засідання (27 жовтня відбудеться засідання з розгляду апеляції. - Gazeta.ua) передбачуваний – відмовлять. Тим паче, що до простого звільнення Хайсера Джемілєва з колонії залишиться близько місяця", - вважає Полозов.

У травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер у дворі власного будинку в Бахчисараї застрелив із необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край РФ, де суд присяжних визнав його винним у "вбивстві з необережності" та засудив до 5 років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. Водночас Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Зараз ви читаєте новину «Сина Джемілєва готують до виходу на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути