субота, 09 листопада 2013 17:47

Симоненко з однопартійцями провели в останню путь Михайла Герасимчука
12

Фото: Фото: Анна Бова

66-річного нардепа-комуніста Михайла Герасимчука поховали сьогодні, 9 листопада, в рідному селищі Літин на Вінниччині. Провести однопартійця в останню путь приїхала вся парламентська фракція комуністів на чолі з Петром Симоненком.

Прощання заплановане на 11 ранку у місцевому Будинку культури. Рух містом співробітники ДАІ перекрили, тому люди стоять прямо на дорозі. З букетом червоних троянд до клубу підходить нардеп, екс-голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний.

"Ми товаришували з Михайлом, знайомі багато років і співпрацювали. Я очолював обласну раду, він був селищним головою. Тепер у парламенті входили до нашої неофіційної партії вінничан", - розповідає Григорій Заболотний.

"Він був людина-епоха. При ньому все в нашому місті будувалося і процвітало", - згадує Наталя Шишкова, директор Літинського центру зайнятості.

Траурна процесія затримується на півгодини.

"Батюшка був ще на дев'ять, а тоді жінка захотіла, щоб його несли до клубу, а не везли, через те ще нема. Але вже на підході", - шепочуться жінки біля пам'ятника Леніну, що поряд із клубом.

Чотири чоловіки із ритуальної служби заносять труну з тілом до актової зали Будинку культури. Навколо розкладають вінки, запалюють свічки, кладуть ікону та два портрети. Розпорядники похорону дозволяють зайти спочатку самим близьким. Потім по черзі впускають попрощатися всіх бажаючих. Просять не затримуватися і одразу виходити. О пів на першу прибувають колеги-комуністи. Траурний мітинг розпочинає Адам Мартинюк. Тоді передає слово Петру Симоненку.

"Червоне знамено, під яким ти стояв, було виправданим. Щоб твої справи були вічними, ми їх продовжимо, бо ти відстоював інтереси людини-трударя", - підсумував Симоненко.

Двадцять хвилин всі бажаючі висловлюють останні слова Герасимчуку та його рідним. Мартинюк закриває мітинг хвилиною мовчання. Поховальна процесія вирушає на цвинтар.

Опісля всіх присутніх запрошують на обід у місцевий ресторан "Корона", там замовили 250 місць. Окремо, у власному ресторані "Літа", родичі покійного замовили обід для 50 гостів із Києва.

Комуніст Михайло Герасимчук помер 7 листопада, на 96-ту річницю Жовтневої соціалістичної революції. У нього відмовили нирки. Нардеп довго лікувався від раку легенів. Пройшов кілька курсів хіміотерапії. Останнім часом був вдома у місті Літин на Вінниччині. Почувався краще, мав повернутися до роботи. Напередодні ввечері Михайлу Івановичу стало гірше. Його терміново доправили у столичну лікарню "Феофанія", де він і помер.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко з однопартійцями провели в останню путь Михайла Герасимчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути