понеділок, 16 квітня 2012 18:25

Шерлок Голмс і Чарлі Чаплін ганяли на двоколісних роверах по Києву
14

В Україні відбувся перший велосипедний заїзд у стилі ретро
Фото: Фото: Ігор МЕЛЬНИК
Більшість учасників – молоді хлопці та дівчата
Усі прикрасили прогулянку своїм вишуканим виглядом у ретро стилі
Усі прикрасили прогулянку своїм вишуканим виглядом у ретро стилі
Увагу привертав не тільки вигляд учасників, а й сам транспорт

В Україні відбувся перший велосипедний заїзд у стилі ретро. Столична подія зібрала 14 квітня півтори сотні любителів велосипедів. Більшість із них – молоді хлопці та дівчата, але були зі своїми транспортними засобами й люди пенсійного віку та діти.

Майже всі з них дослухались до оголошеного дрес-коду і прикрасили прогулянку своїм вишуканим виглядом – це класичні піджаки і штани, дамські й чоловічі капелюхи, краватки, твідові пальта, окуляри.

Увагу привертав не тільки вигляд учасників, а й сам транспорт – дуже широкий спектр класів і моделей. Багато велосипедів були саморобними або власноруч удосконаленими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найуспішніші міста на планеті відмовляються від автівок

Таким способом організатори затії популяризують цей екологічний засіб пересування. А ще - привертають увагу влади до пов'язаних із ним потреб – мережі спеціальних шляхів, місць для паркування, підвищення культури водіння і поваги зі сторони водіїв авто.

"Головне завдання круїзу – показати, що зручно їздити на велосипеді й у звичайному одязі, в якому ходять на роботу. А незвичним виглядом хотіли привернути увагу. Дрес-код отримав великий відголос, бо зараз модний ретро-стиль, модно носити метелики, їздити на ретро-велосипедах. Проїдемося центром міста. Вибрали простий маршрут, раптом буде хтось, кому складно. Біля велотреку в парку поп'ємо під музику чаю і розіграємо призи", - розповіла одна з організаторів події, 26-річна Юля Сємьоркіна - головний редактор журналу "Pridekustoms Magazine".

За її словами, п'ять років тому на подібний заїзд приїжджало 15 киян, тепер учаників – удесятеро більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голі велосипедисти проїхалися по світу

"Попередньо ми отримали 150 зголошень. Не всі з них приїхали, але приїхало багато тих, хто не реєструвався", - сказала організатор.

"Зараз люди, мені здається, розуміють, що в місті не потрібен гірський велосипед. По-перше, це зайві капіталовкладення, по-друге – широкі зубасті покришки дають набагато більший опір на асфальті. Все-таки люди, як і більшість європейців, уже схиляються до сіті-байків. Не можу сказати, добре це чи погано, але це тенденція", - зазначив велоконструктор Валерій Десятник, засновник угрупування "Outlaw Clan".

Збір веловодіїв відбувся перед в'їздом на Співоче поле о 15:00. Через півтори години учасники велопоходу трьома частинами подалися в центр міста. За підсумком змагання, нагороду отримали володарі найстильніших велосипедів, найелегантнішого чоловічого й жіночого вбрання, а також носій найшикарнішої бороди. До самого вечора на вулицях Києва впадали у вічі стильні люди на непересічних двоколісниках. Закінчилася мандрівка ввечері на Подолі.

Зараз ви читаєте новину «Шерлок Голмс і Чарлі Чаплін ганяли на двоколісних роверах по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути