пʼятниця, 18 квітня 2014 18:59

Севастопольців збирають на "суботник" із "зачистки" залишків української символіки на території міста
4

Фото: forum.sevastopol.info

Напередодні великодніх свят проросійські активісти Севастополя мобілізовують бажаючих на "суботник" із "зачистки" залишків української символіки на території міста. "Подразниками" виявилися два графіті розміром 5 на 8 метрів кожне із зображеннями державного прапора України та прапора Військово-Морських Сил України. Зображення були нанесені фарбою на навскісній підпірній стіні колишньої 4-ї берегової батареї історичного району Севастополя "Північна сторона".

Спочатку проросійські активісти робили спроби обливати графіті бензином та випалювати їх, потім намагалися зрізати верхній шар каменя, просоченого фарбою, за допомогою болгарок.

За попередніми оцінками, на повне знищення графіті українофобам доведеться витратити не менше тижня - включно з роботою у великодні вихідні.

Як відомо, графіті синьо-жовтих стягів українські активісти нанесли на підпірній стінці "Північної сторони" ще у 2009 році - поруч із зображеннями андріївського та російського прапорів. Тоді між зображеннями головних символів двох держав українці дописали слово "Дружба". Нині всі ці "дописи" ретельно видаляються.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольців збирають на "суботник" із "зачистки" залишків української символіки на території міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути