середа, 14 березня 2012 18:30

Сергія Мавроді заарештували на 5 діб

Сергія Мавроді заарештували на 5 діб

Мировий суд на п'ять діб заарештував Сергія Мавроді за несплату штрафу в розмірі 1 тисячі рублів, повідомила агентству "РАПСИ" прес-секретар Хамовницького суду Москви Дарина Лях.

"Світовий суддя району Хамовники виніс постанову, згідно з яким, Мавроді був визнаний винним у несплаті штрафу, і йому було призначено покарання у вигляді арешту строком на п'ять діб", - сказала прес-секретар.

Вона додала, що, згідно матеріалів, що надійшли до суду, Мавроді протягом тривалого часу не виконував постанову судового пристава про накладення на нього штрафу в розмірі 1 тисячі рублів.

При цьому у виробництві мирового судді, як повідомила Лях, в даний час знаходиться десять аналогічних матеріалів.

Мавроді знову прикував увагу громадськості після того, як на початку 2011 року оголосив про запуск нового проекту під назвою "МММ-2011" ("Ми можемо багато"), прибутковість якого, за його словами, складе 360% річних. За задумом Мавроді, раніше засудженого за шахрайство, учасники "МММ-2011" будуть фінансувати один одного, а всі операції будуть проходити виключно в інтернеті. Ряд російських чиновників і громадських діячів назвали його підприємство черговою аферою.

Жертвами першого проекту Мавроді під назвою "МММ" на початку 1990-х стали мільйони вкладників (за різними оцінками - від 10 мільйонів до 15 мільйонів чоловік). Він був засуджений до 4,5 років позбавлення волі за розкрадання грошових коштів вкладників за статтею 159 КК РФ (шахрайство). У травні 2007 року він вийшов на свободу.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Мавроді заарештували на 5 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути