понеділок, 01 серпня 2011 12:55

Середньовічний футбол і турнір зі стрільби з лука до Дня Хрещення Русі

Читати книжки та уявляти події сивої давнини – це одне, а побачити справжнє середньовіччя на власні очі – зовсім інше. Відчути атмосферу Київської Русі усім охочим запропонували активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді регіони" за підтримки адміністрації "Парку Київська Русь".

30 липня 2011 року в селі Копачів Обухівського району Київської області відбулося "Свято на честь князя Володимира" у рамках відзначення річниці Хрещення Київської Русі. Активісти ВМГО "Молоді регіони" організували для усіх охочих масштабне шоу, відтворивши події середньовіччя. Про це повідомляє прес-служба "Молодих регіонів".

У грандіозній виставі взяли участь апостол Андрій, патріарх Константинополя, великий князь Володимир, княгиня Ольга, святі Кирил і Мефодій. У фіналі акції молоді люди утворили на полі живу цифру 988 на знак року, коли було хрещено Київську Русь.

Та однією виставою молодь не обмежилась. Аби свято дійсно вдалося організатори влаштували стилізований середньовічний турнір з футболу, змагання зі стрільби з луку та багато інших конкурсів. Головним суддею усіх змагань був сам князь Володимир. Переможці отримали цінні подарунки від ВМГО "Молоді регіони".

Усі присутні в "Парку Київська Русь" могли познайомитися з військовим мистецтвом у майстер-класі з володіння середньовічною зброєю. Виявилося немало охочих навчитися вправно володіти мечем і списом – цілком відчути себе старослов'янським воїном.

"Активний відпочинок – це невід'ємна складова гармонійного розвитку молодого покоління. І саме такий відпочинок, який сьогодні побачили усі гості "Парку Київська Русь", обирали хоробрі воїни часів найбільшого розквіту нашої держави. Сьогодні ми маємо брати з них приклад – спорт, змагання з вправності, влучності та сили – запорука успіху", – вважає активіст ВМГО "Молоді регіони", один із організаторів акції Андрій Кучер.

Зараз ви читаєте новину «Середньовічний футбол і турнір зі стрільби з лука до Дня Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути