четвер, 04 серпня 2011 17:29

Сенбернар із Тернополя став чемпіоном світу
5

Фото: Фото з особистого архіву Ірини Дуди

Сенбернар Жан, домашній улюбленець тернополянки Ірини Дуди, переміг на чемпіонаті світу серед собак у Парижі. На World Dog Show-2011 були представлені собаки різних порід. Жан боровся в категорії чемпіонів і переміг 78 своїх суперників.

Як розповіла Gazeta.ua власниця собаки Ірина Дуда, за перемогу їм вручили золоту медаль, кубок і диплом.

"Ми їхали туди за нормальною оцінкою. Судді оцінювали тілобудову Жана, грудну клітину. Враховували те, як собака рухається, як себе поводить. А він у мене дуже добрий і слухняний. На виставках за мною навіть без повідка іде. Спочатку нам вручили диплом, а на другий день – кубок і медаль. І всі хвалили: і судді, і хендлери інших собак, сенбернароводи".

Жана Ірина придбала три роки тому у відомому петербурзькому розпліднику сенбернарів "Навілотош".

"Ми досі підтримуємо добрі стосунки із власницею розплідника Наталією Озерянською. Часто зідзвонюємось. Поки Жан був маленький, вона розповідала, чим його краще годувати, передавала вітаміни. Після перемоги подарувала мені кулон із сенбернаром".

Сьогодні Жан важить 80 кг і має зріст 80 см. Їсть собачий корм, м'ясні супродукти.

"Щоб поїв, треба просити й хвалити. Як з миски розмочений корм береш у руку і даєш йому – буде їсти. Корм насипаний завжди. Але як тільки приходжу з роботи додому – Жан одразу біжить до миски і їсть. Чекає, щоб його похвалили. Подорожувати страшно любить. Якось ми повернулися з Австрії такі змучені. Зайшли в дім. А через десять хвилин Жан знову в машині сидить, готовий їхати".

Ірина Дуда має власне турагенство в Тернополі. Живе з родиною в селі Смиківці, за 5 км від обласного центру. Крім Жана, має ще трьох сенбернарів і польську підгорянську вівчарку.

За словами Ірини, собача шерсть – дуже тепла: "Я вичісувала своїх сенбернарів і відправила шерсть на фабрику в Чернівці. Там із неї сплели два светрики для моїх дочок. Дуже теплі. Таких у магазині не купиш".

Зараз ви читаєте новину «Сенбернар із Тернополя став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути