вівторок, 08 липня 2014 12:57

Семен Глузман: "Система охорони здоров'я помирає"

Семен Глузман: "Система охорони здоров'я помирає"

Він пропонує призначити нового міністра під контролем громадськості

Представники громадськості стурбовані загрозливою ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Лариса Канаровська відзначила, що медична галузь майже не фінансується.

Академік НАН України, 1-й віце-президент Національної медичної академії наук України Юрій Кундієв розкритикував запропоновану міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм медичну реформу як непрофесійну, "з науковцями і медиками вона не обговорювалась і приречена на провал через відсутність системного підходу".

Президент Асоціації психіатрів, відомий правозахисник Семен Глузман заявив, що Олег Мусій не повинен бути міністром, бо він руйнує всі галузі медицини. "Система охорони здоров'я помирає, а міністр не робить жодних кроків для її порятунку", - наголосив Семен Глузман. Він також звернувся до Президента та Прем'єр-міністра з пропозицією прозоро призначити нового міністра під контролем громадськості.

До критики ситуації в галузі приєднались і представники АвтоМайдану. За словами Сергія Коби, "пан Мусій потрапив на посаду міністра по квоті Майдану, але він не виправдав довіри, показав себе непрофесіоналом і не бажає боротися з корупцією. Частина корупціонерів була звільнена з МОЗ лише після того, як АвтоМайдан почав тиснути на міністра та вимагати звільнити МОЗ від корупції".

"Роблячи гучні заяви про блокування його роботи, спекулюючи на Майдані, міністр Мусій робить з себе жертву та намагається перекласти на інших відповідальність за всі провали та непрофесіоналізм", - сказав Сергій Коба.

Зараз ви читаєте новину «Семен Глузман: "Система охорони здоров'я помирає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути