Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2016 19:40

Ще 34 російських фільми та серіали заборонені до показу в Україні - Держкіно

Ще 34 російських фільми та серіали заборонені до показу в Україні - Держкіно

Список російських фільмів і серіалів, які заборонені до показу в Україні, поповнився ще 34 творами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства України з питань кіно.

До списку картин, на які скасовується держреєстрація і ліцензія, а також визнаються недійсними прокатні посвідчення увійшли: "Последний из Магикян", "Родители", "Дом спящих красавиц", "Белка и Стрелка. Озорная семейка", "Все сокровища мира", "Виолетта из Атамановки", "Два отца и два сына", "Жена по совместительству", "Женщины на грани", "Замок на песке", "Слишком красивая женщина", "Золотая невеста", "Исцеление", "Мама, я женюсь", "Манекенщица", "Неслучайная встреча", "Мой белый и пушистый", "Не отпускай меня", "Ненавижу и люблю", "Некрасивая любовь", "Новогодний рейс", "Однажды и навсегда", "Пятый этаж без лифта", "Переезд", "Верни меня", "Сила любви", "Сын", "Старшая дочь", "Хорошие руки", "Крестный", "Цена любви", "Ищу попутчика".

Відзначимо, в минулому році в Україні набув чинності закон, який дозволяє заборонити показ фільмів і серіалів, які "пропагують силові структури Росії".

Тодішній міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявляв, що заборона стосується всіх "мілітаристських" фільмів і серіалів, випущених після 1991 року, а також всієї російської теле- і кінопродукції, створеної після 2014 року. Держагентство з питань кіно, відповідно до закону, не видає таким фільмам прокатне свідоцтво.

Як раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав поправки до закону "Про кінематографію", які вводять заборону на демонстрацію російських фільмів і телепрограм, знятих після 1 січня 2014 року.

Відповідно до закону, під заборону потрапляють не тільки художні фільми, але також телесеріали і телепередачі.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що цей захід повинен сприяти "підвищенню рівня захисту національної безпеки України в інформаційній сфері".

Зараз ви читаєте новину «Ще 34 російських фільми та серіали заборонені до показу в Україні - Держкіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути