субота, 21 липня 2012 16:38

Ще один забійник на Донеччині побив рекорд Стаханова

Ще один забійник на Донеччині побив рекорд Стаханова
Сергій Слюсар працював таким же дідівським відбійним молотком, який був на арсеналі у легендарного Стаханова. Фото: gornozavodsk.su

32-річний забійник шахти "Північна" (м. Дзержинськ, Донецької області) Сергій Слюсар перевиконав норму видобутку вугілля майже в 33 рази. За одну робочу зміну нарубав 141 тонну вугілля.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів профспілковий лідер шахти "Північна" Віталій Воробйов.

За словами Воробйова, Слюсар працював таким же дідівським відбійним молотком, який був на арсеналі у легендарного Стаханова. І точно так у Дзержинського забійника Слюсаря були помічники - двоє робітників забезпечували безперервність процесу, здійснюючи підготовку. Тим не менш, результат Слюсаря на 39 тонн більше, ніж був у ікони масового руху героїв соціалістичної праці.

Водночас новому рекордсмену не вдалося побити рекорд дворічної давності, встановлений в його ж місті Дзержинську - на сусідній шахті "Новодзержинська". Тоді 38-річний робітник Сергій Шемук за 8 годин нарубав 170 тонн вугілля. При нормі видобутку 8,4 тонн, яку збільшили спеціально для рекорду (врахували наявність помічників).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Шемук виконав 20 норм

"У нас складніші пласти, ніж на "Новодзержинській" - фактично вони крутопадаючі, з кутом падіння 50% і ніякої механізації", - пояснив різницю в нормах видобутку Віталій Воробйов.

Шахта "Північна" є частиною державного підприємства "Дзержинськвугілля". Слюсар працює на "Північній" все своє життя, влаштувався на шахту відразу після армії. За рекорд його нагородили премією, дипломом і квітами. До Дня шахтаря (відзначається 31 серпня) обіцяють державну медаль.

Новий донбаський "Стаханов" Сергій Шемук зараз почесний пенсіонер. Як і Стаханов, він вугілля більше не видобуває. Отримав у нагороду машину "шевроле", вперше в житті побував за кордоном і став Героєм України. На рідній шахті Шемук з'являється зараз тільки в якості інструктора молоді. Також Шемук став депутатом міськради від ПР і є агітатором влади.

Зараз ви читаєте новину «Ще один забійник на Донеччині побив рекорд Стаханова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути