пʼятниця, 21 серпня 2009 13:00

СБУ затримала групу "шпигунів", які незаконно стежили за киянами

СБУ затримала  групу "шпигунів", які незаконно стежили за киянами

У Києві співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб, які здійснювали незаконне стеження за громадянами України та іноземцями.

Як повідомили УНІАН  у прес-центрі Головного управління СБУ у Києві та Київській області, порушуючи Конституцію, права і свободи громадян, зловмисники на замовлення незаконно здійснювали прослуховування та відеоспостереження за громадянами України та іноземцями.

Працівники спецслужби затримали підозрюваних в одному з готелів у центрі столиці. В одному з орендованих номерів вони встановили спеціальні технічні пристрої й стежили за бізнесменом. Отриману впродовж доби аудіо- та відеоінформацію зловмисники продали замовнику за 900 євро. Під час обшуку готельного номеру оперативники СБУ виявили приховані мікрофони, відеокамери й спеціальний пристрій-накопичувач, з якого зібрана інформація передавалася на портативний

Незаконним бізнесом займалися троє громадян України. Організатором виявився 46-річний К., який свого часу працював у позавідомчій охороні, а нині був директором приватної комерційної структури, що мала ліцензію на здійснення робіт з установки систем відеоспостереження, пожежної та іншої сигналізації.

За висновками фахівців Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, технічні засоби, що використовувалися зловмисниками і були вилучені під час обшуку, є спеціальною високоякісною, професійною апаратурою, використання якої дозволено лише державним правоохоронним органам, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність.

Слідчим відділом ГУ СБ України у м. Києві та Київській області порушено кримінальну справу за статтею 359 Кримінального кодексу України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації). Ведеться слідство.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала групу "шпигунів", які незаконно стежили за киянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути