Ексклюзиви
понеділок, 28 квітня 2014 10:38

СБУ назвала ім'я людини, яка створила в російській армії "ввічливих людей"

СБУ назвала ім'я людини, яка створила в російській армії "ввічливих людей"

Полковник Служби Безпеки України, який побажав залишитися невідомим, заявив, що ще в 2012 році СБУ мала дані про підготовку в Росії диверсійних угруповань, які повинні бути задіяні на суміжних з Росією територіях в разі конфліктів.

За словами нашого джерела, після серпня 2008 року, коли російські війська увійшли на територію сувереренной Грузії під приводом захисту російських громадян, що проживають в невизнаній Південній Осетії, Мінооборони Росії, уважно вивчивши ситуацію, дійшло висновку, що так звана "перемога" над грузинськими збройними силами була здобута виключно завдяки діям добровольців Цхінвала. Вони зуміли протриматися до підходу танкових частин росіян. Якби не їхні дії, то грузини взяли б Цхінвал та заблокували (у тому числі і за допомогою біженців) вхід в Рокський тунель з якого і з'явилися російські танки.

Керівництво Росії дійшло висновку, що прискорити введення в бій сил регулярної армії фізично та технічно неможливо. Тоді як сучасна війна вимагає знаходження в потрібному місці в потрібний час потрібних людей дуже швидко.

Саме тоді народилася ідея створення "Сил Спеціальних Операцій" (ССО), спеціальний "російський коммандос", які стали зараз відомими як "ввічливі люди" та "зелені чоловічки". За нашими даними, ідея належала співробітнику Міноборони Росії Сергію Володимировичу Удовику. Він же потім створював програми підготовки та застосування бійців, сам він потім і відбирав людей. Незважаючи на деякий опір окремих представників Міноборони, ідея була прийнята, ССО були створені, а програма підготовки Удовіка запрацювала.

"Звісно, в російському військовому керівництві були і є наші очі і вуха, - каже наш співрозмовник з СБУ, - багато наших офіцерів просто колись служили або вчилися разом... Тому, дізнавшись про такі частини, які вочевидь, готувалися не для захоплення Америки чи Китаю, а безпосередньо для використання на території СНД, ми занепокоїлися і відразу ж доповіли ситуацію Керівництву. На жаль, ніякої реакції не послідувало. Ми кілька разів попереджали про можливість Росії паралізувати нашу військову інфраструктуру в будь-якій частині країни в будь-який момент і дуже несподівано для нас ... Президенту на це було наплювати ... Тепер за цю короткозорість ми заплатили Кримом... "

Зараз ви читаєте новину «СБУ назвала ім'я людини, яка створила в російській армії "ввічливих людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути