пʼятниця, 11 березня 2016 09:45

Савченко виходить із сухого голодування з важкими ускладненнями

Савченко виходить із сухого голодування з важкими ускладненнями
news.bigmir.net

Стан Надії Савченко погіршується, вихід із сухого голодування проходить з важкими ускладненнями, заявив її адвокат Микола Полозов.

"Вчора її нудило водою, яку вона намагалася пити. Крім цього, стан її і без того виснаженого здоров'я погіршується. Дається взнаки стара проблема з каменями в нирках, що загострилася через стрес для організму у вигляді голодування, особливо сухого. Висока температура, що не спадає вже кілька днів, свідчить, як мінімум, про серйозне запалення внутрішніх органів", - написав адвокат підсудної на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю вранці.

Він також зазначив, що російських медиків вона до себе не підпускає, а її кредо в РФ став старий ГУЛАГівський принцип "Не вір, не бійся, не проси", цитує "Інтерфакс-Україна". При цьому українські медики все ще знаходяться в Ростові-на-Дону, так і не отримавши дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Савченко.

"Мінімум, що зараз необхідно терміново зробити для Надії Савченко, це провести її медичне обстеження. Для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу з сухого голодування", - заявляє Полозов.

За словами адвоката, російський омбудсмен Елла Памфілова не проявляє будь-якої активності в долі Савченко "в цей критичний момент". "Всі двері в Росії для Надії закриті, а Україна зараз об'єктивно нічим не може оперативно допомогти заручниці", - відзначає він.

"На мій суб'єктивний погляд ситуація критична. Здоров'я і життя Надії тануть на очах. Час спливає", - підкреслює Полозов.

Нагадаємо, 4 березня Савченко заявила про сухе голодування, відмовившись пити воду, проте перервала його 10 березня до винесення вироку суду, запланованого на 21-22 березня.

Зараз ви читаєте новину «Савченко виходить із сухого голодування з важкими ускладненнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути