пʼятниця, 17 червня 2016 16:34

"Савченко більше потрібна Шустеру, ніж він їй" - Юрій Шевчук

Автор: Сергій Старостенко
 

- Зараз наша політична еліта — це олігархат і ті, хто його обслуговує. Вона антиукраїнська і антидержавна, - заявляє відомий мовознавець і викладач української мови в Колумбійському університеті, США, Юрій Шевчук.

На його переконання, сподіватися, що ця еліта якось себе реформує зсередини, наївно.

- Її можна реформувати тільки способом тиску знизу, з використанням механізмів виборів, акцій громадянської непокори, тощо. Гуртуватися треба навколо якихось знакових і ще не скорумпованих постатей, як Савченко. Але наша нинішня еліта має чудовий досвід корумпування таких людей. Дуже багатьох людей, які засвітилися на Майдані, зараз вже не чути. А якщо чути, то як блазнів, які скачуть з вилами чи б'ються з кимось у сесійній залі парламенту.

Савченко зараз почнуть підсовувати якісь російські тексти, промови, сценарії, написані росіянами. Її потягнуть на телешоу у лінгвошизофренічних форматах типу Шустерова "Свобода слова". Зрештою вже потягнули. Вона була більше потрібна Шустеру, ніж він їй. Вона програла в тому, що вже пішла до нього.

Цікаво, що там, де її мати не дозволила мовної шизофренії, зажадавши від отетерілого репортера говорити з нею українською, Надія виявилася більше гнучкою і затанцювала під мелодію Шустера. Тому ще невідомо, чим насправді був заклик Савченко "не дати їй скур…ся" – попередженням про те, що з нею має статися, чи обіцянкою ніколи не стати на бік олігархату.

ПОВНИЙ ТЕКСТ ІНТЕРВ'Ю З ЮРІЄМ ШЕВЧУКОМ ЧИТАЙТЕ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА" ЗА 16 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

Зараз ви читаєте новину «"Савченко більше потрібна Шустеру, ніж він їй" - Юрій Шевчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути