неділя, 03 січня 2016 23:39

Саудівська Аравія заявляє про розрив дипломатичних відносин з Іраном

Саудівська Аравія заявляє про розрив дипломатичних відносин з Іраном
AFP

Саудівська Аравія розриває дипломатичні зв'язки з Іраном. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель ан-Джубейр після того як демонстранти штурмували посольство Саудівської Аравії в Тегерані, передає ВВС.

Відносини між країнами загострилися після страти шиїтського проповідника Німра ан-Німр.

Глава зовнішньополітичного відомства сказав, що всі іранські дипломати повинні покинути Саудівську Аравію протягом 48 годин.

Він заявив, що Саудівська Аравія не дозволить Ірану підірвати її безпеку, звинувативши в тому, що "роздали зброю і посадили терористичні осередки в цьому регіоні".

"Іранська історія сповнена негативних перешкод і ворожості в арабських питанннях, а це завжди супроводжується руйнуванням", - сказав Адель ан-Джубейр.

Раніше влада Саудівської Аравії направила сотні бронетранспортерів в розташоване на сході країни рідне місто страченого проповідника саудівських шиїтів Німра ан-Німра - Ель-Катіф, де відзначено зростання протестних настроїв через його смерть.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії 2 січня виконали смертний вирок щодо 47 осіб, засуджених за тероризм і підбурювання до нього. Одним зі страчених виявився шиїтський проповідник і духовний наставник Німр ан-Німр. Протестувальники заявляють, що він не був терористом, а підтримував лише мирні протести.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія заявляє про розрив дипломатичних відносин з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути