субота, 02 січня 2016 10:20

Санкції з чиновників режиму Януковича можуть зняти - The Wall Street Journal

Санкції з чиновників режиму Януковича можуть зняти - The Wall Street Journal

Скандали в українській верхівці та бездіяльність прокуратури у питанні боротьби із корупцією і притягненні до відповідальності представників колишнього режиму, раніше звинувачених у зловживанні владою, призводять до розчарування деяких європейських чиновників в Україні. Про це американському виданню The Wall Street Journal анонімно розповіли західні високопосадовці, які займаються Україною пише "Голос Америки".

Матеріал під назвою "Києву важко дається боротьба із загальною корупцією", який вийшов 1 січня, звертає увагу на те, що українська влада не доклала зусиль для того, щоб притягнути до відповідальності тих представників режиму Януковича, які після його втечі з країни, залишились в Україні.

"Через те, що Київ не висунув проти них кримінальних звинувачень, посадовці ЄС заявили, що санкції проти відповідних осіб можуть бути зняті вже навесні", - пише видання.

У розмові із The Wall Street Journal ряд західних чиновників розповіли про окремі негативні настрої щодо України в європейських інститутах.

"Існує стурбованість, що протягом року всі ці люди (представники колишнього режиму на яких раніше було накладено санкції з боку Заходу - прим. Голос Америки) отримають доступ до своїх активів на Заході. Після цього, ніхто більше не підтримає санкції повторно. Чимало чиновників ЄС ситі по горло Україною", - наводить слова одного із своїх анонімних співрозмовників видання.

Як відомо, 1 січня 2016 року набула чинності Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом.

Автор матеріалу звертає увагу на низький рейтинг влади, а також на зростання незадоволення президентом України Петром Порошенком через небажання звільнити генерального прокурора Шокіна.

"Генеральний прокурор - це останній оплот тих, хто має шкурні інтереси (в Україні)", - на умовах анонімності розповів виданню один західний високопосадовець.

Співрозмовник також розповів, що у адміністрації президента України болісно сприймають критику навіть, коли вона лунає з вуст представників США, які послідовно і рішучу підтримують Україну.

Зокрема у відповідь на критику ГПУ з боку посла США в Україні Джеффрі Пайєтта у АП, буцімто відповіли:

"Як він може таке казати? Ми не якась бананова республіка, де можна говорити, що захочеш", - наводить слова анонімного співрозмовника The Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Санкції з чиновників режиму Януковича можуть зняти - The Wall Street Journal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути