пʼятниця, 06 листопада 2009 19:55

Саакашвілі звинуватили за 16-ма статтями Кримінального кодексу

Саакашвілі звинуватили за 16-ма статтями Кримінального кодексу
Консервативна партія Грузії пообіцяла оприлюднити підтверджені звинувачення про Михайла Саакашвілі, за якими проти нього можна порушити кримінальну справу.

"Саакашвілі вбивця" - напис на одному з будинків Цхинвалі після серпневої війни у 2008 році

Консервативна партія Грузії вимагає притягти президента країни Михайла Саакашвілі до кримінальної відповідальності.

Консерватори звинуватили главу грузинської держави в порушенні 16 статей Кримінального кодексу Грузії. На прес-конференції у п"ятницю вони представили відео і аудіо записи, які, на їхню думку, підтверджують провину Саакашвілі.

7 листопада Консервативна партія пообіцяла опублікувати підтверджені звинувачення проти грузинського президента, які в майбутньому можуть стати підставою для порушення кримінальної справи.

Водночас лідери всіх грузинських опозиційних партій звернулися до США із закликом врятувати демократію в Грузії. Вони попросили Вашингтон зажадати від Саакашвілі повного виконання всіх зобов"язань, узятих в рамках грузино-американської хартії стратегічного партнерства.

Автори звернення заявили, що після візиту до Грузії віце-президента США Джозефа Байдена пройшло вже більше трьох місяців, проте грузинська громадськість "не відчуває жодних змін в плані розвитку демократії". Більш того, опозиція не бачить бажання Саакашвілі виконувати рекомендації США.

Раніше Саакашвілі кілька разів заявляв, що не збирається йти у відставку до закінчення терміну своїх повноважень - у 2013 році. Натомість опозиція вже почала збір підписів за імпічмент Саакашвілі.

Депутати зажадали визнати Саакашвілі військовим злочинцем і віддати його під трибунал. Як заявили в Лейбористській партії Грузії, якщо Саакашвілі вчасно не знешкодити, він створить загрозу всьому регіону.

За матеріалом: ТСН

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі звинуватили за 16-ма статтями Кримінального кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути