Ексклюзиви
неділя, 04 грудня 2011 16:28

Саакашвілі побудує місто на березі Чорного моря

Саакашвілі побудує місто на березі Чорного моря

Керівництво Грузії вирішило на чорноморському узбережжі країни побудувати велике місто під назвою Лазіка. Про це оголосив у неділю президент країни Михайло Саакашвілі.

Виступаючи перед місцевими жителями міста Зугдіді (30 км від чорноморського узбережжя), він повідомив, що "через кілька місяців між причорноморськими селищами Анакліа і Кулеві почнеться будівництво великого міста під назвою Лазіка". Грузинський президент наголосив, що цей проект "дуже важливий для розвитку торгівлі та економіки, для вирішення соціально-економічних завдань, вже в майбутньому році на будівництві будуть зайняті кілька тисяч людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Філіппінах будують місто карликів у казковому стилі

Саакашвілі зазначив, що за розрахунками фахівців "через 10 років населення нового великого міста складе близько 500 тисяч людей", тобто, "стане другим за чисельністю містом Грузії після Тбілісі, де проживають 1,1 млн осіб.

"Влада Грузії вже почала переговори з великими європейськими та азіатськими інвесторами, - додав президент. - Я також звертаюся до грузинських бізнесменів, які проживають за межами країни, з проханням обдумати свою можливу участь у будівництві міста".

Лазіка - це назва древнього грузинського царства на заході країни, яке досягло розквіту в II-VI ст. нашої ери.

Будівництво міст "з нуля" - рідкісна, але не унікальна світова практика. Найвідоміші - австралійська столиця Канберра, Бразиліа в Бразилії і Астана в Казахстані.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі побудує місто на березі Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути