вівторок, 15 липня 2014 18:25

З Хмельниччини до зони АТО виїхали ракетні установки "Ураган" і "Смерч"
14

Фото: Михайло Перков

На Шепетівському державному ремонтному заводі (Хмельниччина) відремонтували ракетні системи залпового вогню "Град", "Ураган", і найпотужнішу в Україні установку - "Смерч". Замовником є Міноборони України. Уся відремонтована техніка йде на озброєння сил АТО.

"Град", "Ураган", самохідна артустановка "Акація", "Гіацинт", машина управління вогнем артилерії, і ще 126 зразків ракетно-артилерійського озброєння. Коротше, ремонтуємо всі види арт-установок, які є на озброєнні в Україні, - каже директор підприємства Олег Турінський. – 36 з них, у тому числі і вищеперераховані, ремонтує тільки наше підприємство".

За 2 місяці Шепетівський ремонтний завод виконав робіт по замовленню Міноборони України на суму понад 6 млн. грн. До кінця року планують відновити бойової техніки на 60 мільйонів.

"Самохідна артилерійська гаубиця "Гвоздіка" -  чудова бойова машина, - говорить начальник відділу ремонтного фонду Олександр Степанюк. – Гармата 122 мм, і взагалі машина нашого виробництва – Харків. Але хтось дуже "постарався", щоб вона не була прийнята на озброєння".

Підприємство має 7 основних цехів. Бойові машини розбирають до найменших деталей, залишаючи лише раму. Миють, чистять, фарбують. За необхідності деталь заміняють (або виготовляють самі, або беруть на інших підприємствах). Також бойові машини повністю укомплектовують запасними частинами, інструментом і приладдям (чохли, ящики для боєприпасів). До прикладу, лише одна арт-установка "Гвоздіка" комплектується з 400 запчастин та приладдя.

Капремонт однієї бойової одиниці, в залежності від машини, триває від 2 тижнів до місяця. Багатьом автомобілям на котрих встановлені ракетні системи по 30 і більше років. Після капремонту їх ресурс збільшується ще на 15 років.

До кінця року держзамовлення надійшло на ремонт 57 бойових одиниць. Всього на території підприємства зберігається понад півтори тисячі одиниць техніки. На ремонтному заводі працює 350 працівників.

Зараз ви читаєте новину «З Хмельниччини до зони АТО виїхали ракетні установки "Ураган" і "Смерч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути