понеділок, 26 листопада 2012 16:49

Русифікація обгорток ударила по іміджу Порошенка - Доній

Русифікація обгорток ударила по іміджу Порошенка - Доній
Олесь Доній вважає, що будь-які фінансові бариші не можуть виправдати удару по національній культурі. Фото: ukrlife.org

Власник корпорації "Roshen" Петро Порошенко пообіцяв повернути на обгортки своїх шоколадок українську мову, а російську прибрати. Проте вже сам факт того, що українську прибрали з продукції "Roshen", хай навіть і на деякий час, ударила по іміджу політика.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив громадський діяч Олесь Доній.

"Наскільки було помітно, інтернет-атака на Порошенка відбулася за два дні. В основі вона мала абсолютно не просто кричущу помилку, а прокол з боку президента "Roshen", який не усвідомлював культурної ситуації у країні і виходив лише з меркантильних бізнесових міркувань. Порошенко, який окрім того, що бізнесмен, є політиком. Він вчасно і дуже швидко зумів виправити цю помилку. Засвідчив і державницьку позицію, і своє вміння швидко приймати рішення. Але в будь-якому випадку те, що це завдало удару іміджевого по Порошенку - це безперечний факт. Тому що в патріотичному середовищі такий прокол не був не помічнений", - сказав Доній.

За його словами, на користь Порошенка у цьому випадку свідчить його вміння виправляти помилки.

"Я не думаю, що він приймав це рішення - русифікувати обгортки. Думаю, він не втручався в цей процес. Не бачу в цьому плані підстав йому не довіряти. Я хотів би лише наголосити, що лише два політика - міністри з нинішнього складу уряду, коли приймався закон Колесніченка-Ківалова, то лише Порошенко і Балога чітко зазначили позицію, що вони - проти цього закону. Я сумніваюся, що після такої чіткої позиції і заяви, яка не була не помічена в тому числі в урядових колах і президентських, щоби він віддавав вказівку по русифікації своєї продукції. Це прокол його топ-менеджменту, який Порошенко вчасно виправив. Особисто я вважаю, що будь-які фінансові бариші не можуть виправдати удару по національній культурі", - зазначив Доній.

Зараз ви читаєте новину «Русифікація обгорток ударила по іміджу Порошенка - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути