середа, 19 травня 2010 15:45

Роза Отунбаєва відмовилася стати президентом Киргизстану

Роза Отунбаєва відмовилася стати президентом Киргизстану

Керівник тимчасового уряду Киргизії Роза Отунбаєва не балотуватиметься на виборах президента, намічених на 2012 рік, повідомила координатор тимчасового уряду Киргизії Ельміра Ібраїмова.

За словами Ібраїмової, в кінці червня відбудеться референдум за новою конституцією, в рамках якого населення вирішить, чи залишиться Отунбаєву на чолі країни ще на півтора роки. Однак після закінчення цього терміну нинішня прем'єр залишить керівництво республікою.

"Це принципове питання, яке зараз обговорюється. Скоріш за все, в 2012 році балотуватися Отунбаєва не буде", - сказала Ібраїмова. При цьому вона пояснила, що такий варіант розвитку подій у ситуації, що склалася, був би найбільш справедливим.

Після перевороту, що стався в Киргизії на початку квітня, в країні немає легітимного президента. Колишній глава держави Курманбек Бакієв вітк до Мінська, після чого всю повноту влади на себе взяв тимчасовий уряд на чолі з Отунбаєвою.

Gazeta.ru, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Роза Отунбаєва відмовилася стати президентом Киргизстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути