четвер, 11 червня 2015 09:41

Російський студент увімкнув Гімн України у воєнкоматі: "Не хочу воювати проти своїх братів"
4

17-річний студент технікуму з Подольська Влад Колесніков відкрито критикує режим Володимира Путіна і виступає проти війни на Донбасі.

Студент навіть ввімкнув Гімн України у місцевому військкоматі.

"У мене не дуже хороший зір, тому я взагалі не придатний до стройової служби. Медкомісію я пройшов, і ось призовна комісія: там стоять буквою П столи, за столами сидять люди, які оцінюють. У мене на телефоні записаний Гімн України. Російський гімн мені не подобається, тому що я вважаю його брехливим. Все, що там говориться про свободу і так далі, - це просто брехня чистої води. І перед заходом я вирішив включити Гімн України, бо російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою. Ось так включив Гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію"", - цитує Колеснікова "Радіо Свобода".

Також він розповів про плакат проти війни, який був повішений у Подольську.

"Почалося з того, що я у військкоматі сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. Може бути, пафосно звучатиме, але так воно і є. Ми вирішили, що більше терпіти це не будемо, і відкрито все висловити. Спочатку хотіли повісити плакат в Москві, але подумали, що його швидко зірвуть, тому стали шукати відповідне місце в Подольську. Ходили довго, знайшли в центрі міста один будинок з відкритим дахом і вирішили повісити туди. Пішли в трикотажний магазин, купили п'ятиметровий клапоть жовтої тканини, довго вибирали, купили фарбу. Все це дорого для студента, але того варте. Плакат нам довелося робити всю ніч і всю ніч сидіти на даху. Щоб він довше повисів, ми закріпили його на залізні троси, а двері закрили на замок, щоб поліція довше не могла туди потрапити: довелося викликати еменесників. Думаю, дві-три години ми у них виграли", - розповів студент ..

За словами Колеснікова, Путін "заправляє країною за допомогою потужної пропаганди".

"Знаєте, російські ЗМІ активно пропагують образ ворога у вигляді хохлів, у вигляді піндосів", - додав студент, який прийшов в училище у футболці з українським прапором.

Зараз ви читаєте новину «Російський студент увімкнув Гімн України у воєнкоматі: "Не хочу воювати проти своїх братів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути