субота, 09 червня 2012 13:08

Росіян закликали не їсти суші через рибу з глистами

Росіян закликали не їсти суші через рибу з глистами
Сира риба може містити в собі паразити. Фото: vkusney.ru

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко не рекомендує росіянам відвідувати суші-ресторани, пише Інтерфакс-Україна.

"Навіщо їсти цю уражену глистовими інвазіями рибу? Моди в харчуванні бути не може. Сам факт поглинання такої риби небайдужий в гіршу сторону для вашого організму", - сказав Онищенко на брифінгу в Москві в суботу.

Він додав, що в Росії існують усталені традиції харчування, і не слід через хорошу рекламу вибирати екзотичні форми сирої їжі.

"Чого вам це так кортить? Прийдіть в ресторан, нехай вам зварять рибу. Їжте те, до чого звикла ваша генетична пам'ять. Я бачив, як поглинають цю рибу - Хічкок тут хлопчисько. Люди ковтають шмат незрозуміло чого, що вже починає розкладатися, і такі задоволені сидять", - сказав Онищенко.

Як повідомляє журнал "Дім сонця", тайські медики з Університету Kaen закликають жителів Південно-Східної Азії не вживати в їжу сиру прісноводу рибу - вони ризикують заразитися паразитним хробаком, який формує рак. Ці мікроорганізми наповнюють річки в сільських регіонах Таїланду, В'єтнаму, Лаосу, Камбоджі, Кореї та Китаю.

Інфекція не має первинних ознак, але захворювання розвивається через роки. Як показали наукові тестування, паразит впливає на жовчний міхур і спричиняє активність білка цитокину. Цей процес має імунну відповідь такої інтенсивності, що починають руйнуватися тканини людського організму. Велика кількість цитокинів утворює внутрішні виразки і запалення, а в подальшому - смертельний рак печінки, який дуже важко діагностувати через відсутність явних симптомів.

Відзначимо, що суші-ресторани є також дуже популярними і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Росіян закликали не їсти суші через рибу з глистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути