неділя, 28 лютого 2016 15:54

Росія знайшла лазівку, як обійти санкції Заходу

Росія знайшла лазівку, як обійти санкції Заходу
Фото: hronika.info

Росія планує обійти санкції, які Європа і США ввели проти РФ два роки тому, випустивши позику на мільярди з терміном погашення в 10 років. Для цього Кремль планує скористатися послугами китайських, європейських та американських банків.

Про це повідомляють "ИноСМИ" з посиланням на німецьке видання Die Welt.

"Путін заманює у свої тенета гігантів з Уолл-Стріт", - пише видання.

Так, санкції Заходу щодо РФ не забороняють банкам брати участь в аукціонах за позиками. Банки мають право давати Росії позики, тому що в списку санкцій - не сама держава, а окремі підприємства.

Таким чином Путін може залучити долари в країну, а потім передати їх тим фірмам, які перебувають під санкціями. Якщо Росії вдасться розмістити позики, "для ЄС і США це було б політичним фіаско". Одночасно видання наголошує, що для РФ такий крок дуже ризикований і зводиться до стратегії "все або нічого".

Якщо Москва за допомогою такого обхідного маневру залучить кошти, то санкції стануть фактично безглуздими, і ніякого не чинитимуть економічного тиску на Росію.

Нагадаємо, в грудні 2015 року ЄС на півроку продовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більш ніж три десятки політиків і бізнесменів, пов'язаних з війною на Сході України, анексією Криму і Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Росія знайшла лазівку, як обійти санкції Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути