пʼятниця, 28 грудня 2012 06:10

Росія визнала свій Фонд кіно не дієвим

Росія визнала свій Фонд кіно не дієвим
ФОТО: poltava.pl.ua

Рахункова палата Російської федерації перевірила Федеральний фонд соціальної і економічної підтримки вітчизняної кінематографії і прийшла до висновку про неефективність його роботи. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Зокрема, наголошується відсутність механізму "повернення коштів та самоокупності комерційного кінопродукту". У чинної схеми не передбачається, що студії-виробники провалилися в прокаті вітчизняних кінопроектів зобов'язані компенсувати кошти, отримані з федерального бюджету на його виробництво і прокат.

Фонд кіно викрито також у прийнятті рішень про виділення кіностудіям коштів без урахування невиконаних ними зобов'язань.

У документі наголошується, що в 2012 році "тільки 10 з 27 фільмів компаній-лідерів увійшли в першу сотню найбільш касових фільмів вітчизняного прокату.

Рахункова палата підкреслює, що Фонд кіно перетворився в структуру з розподілу субсидій, але основне завдання з розвитку вітчизняної кінематографії не вирішене.

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала свій Фонд кіно не дієвим ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути