понеділок, 12 серпня 2013 17:31

Росія відмовилася повернути потерпілого в Азовському морі рибалку

Росія відмовилася повернути потерпілого в Азовському морі рибалку
Фото: ua.korrespondent.net

Росія відмовилась повернути в Україну рибалку Олександра Федоровича, потерпілого в результаті інциденту в Азовському морі, прокуратура почала розглядати справу. Про це повідомив консул України в Ростові-на-Дону (Росія) Василь Сердега.

Консул повідомив, що 9 серпня Федорович закінчив ознайомлення з матеріалами справи. Того ж дня російський адвокат Федоровича Вікторія Просвіріна клопоталася про припинення кримінального провадження за Федоровичем і надання йому права повернутися на територію України.

"9 числа слідчий відмовив у задоволенні цього клопотання і передав зараз справу в прокуратуру. Тому, можливо, протягом 10 днів, справа прокуратурою буде розглянута і її передадуть у суд або повернуть знову на дослідування, якщо знайдуть підстави для цього", – повідомив Сердега.

Разом із цим він зазначив, що Україна продовжує наполягати на тому, щоб цю справу було закрито, тому що її відкрили безпідставно. Крім того, Сердега утримався робити які-небудь прогнози про те, яке рішення варто очікувати від суду.

Проти Федоровича російська сторона відкрила справу за ст.256 (незаконний вилов і видобуток біологічних ресурсів). Раніше Україна очікувала повернення з Росії потерпілого до 12 серпня. Військовий слідчий відділ Слідчого комітету Росії у Краснодарському гарнізоні порушив кримінальне провадження за фактом порушення правил кораблеводіння, через що в територіальних водах Росії в Азовському морі загинули донецькі рибалки після зіткнення з російським прикордонним катером.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка зіткнулися український баркас і катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, у результаті чого загинуло четверо українців, ще одного вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася повернути потерпілого в Азовському морі рибалку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

189

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути