середа, 16 грудня 2015 06:12

Росія підготувала наступні санкції проти Туреччини

Росія підготувала наступні санкції проти Туреччини
Фото: Reuters

Російські санкції відносно Туреччини планується поширити на готельний бізнес, деревообробку, навчання пілотів і держзамовлення у всіх галузях.

Про це пише "Коммерсант".

Газета посилається на проект постанови уряду РФ, яке підготувало Мінекономрозвитку за дорученням прем'єра Дмитра Медведєва. У ньому містяться пропозиції щодо запровадження подальших санкцій щодо Туреччини після заборони поставок частини продуктів харчування, прийому на роботу турецьких громадян і розриву програм співробітництва.

Згідно з документом обмеження будуть поширюватися на імпорт будівельних послуг (група F кодів КВЕД), туристичних послуг (КВЕД 79), послуг готелів (КВЕД 55.1), а також про деревообробці та навчанні цивільного персоналу авіакомпаній РФ в Туреччині. Одночасно повністю забороняється будь-яка участь турецьких резидентів у держзакупівлях РФ.

За словами, одного з федеральних чиновників, що мають відношення до проекту, мається на увазі в тому числі, що на нові контракти російських юросіб і фізосіб з турецькими в РФ можна буде оформити паспорти угод. Без паспортів угод платежі банків турецьких юросіб і назад не можуть бути проведені в РФ.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року заборонила ввезення м'яса птиці і фруктів з Туреччини. Під заборону потрапили чартерні повітряні перевезення між країнами, продаж туристичних путівок на курорти країни.

Відзначимо, в результаті інциденту з російським військовим літаком Су-24, який 24 листопада збила Туреччина за порушення повітряного простору країни, Москва ввела обмежувальні заходи проти Анкари

Зараз ви читаєте новину «Росія підготувала наступні санкції проти Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути