Ексклюзиви
субота, 21 березня 2015 11:26

Росія не змогла розколоти Євросоюз - ЗМІ

Росія не змогла розколоти Євросоюз - ЗМІ
politica-ua.com

Лідери Євросоюзу вчинили правильно на вчорашньому саміті, продовживши дію санкцій і тим самим не дозволивши Росії розколоти європейське об'єднання. Про це на сторінках німецького бізнес-видання Hendelsblatt пише кореспондент Томас Людвіг.

Він зауважує, що європейські лідери фактично прив'язали дію санкцій до виконання угод про встановлення миру, які були досягнуті в Мінську. Таким чином, економічний тиск продовжиться щонайменше до кінця 2015 року, а не до квітня, як це було передбачено раніше.

"А як інакше? Адже ситуація на Сході України досі дуже нестабільна, а Москва так і не змогла ґрунтовно заперечити обвинувачення в підтримці бойовиків як в ідейному, так і в матеріальному плані. До того ж Володимир Путін нещодавно заявив, що незаконна анексія Криму планувалася заздалегідь. Тому немає жодного приводу для передчасного скасування санкцій", - йдеться в статті.

Оглядач додає, що проведення спільної зовнішньої політики Євросоюзу стала серйозним успіхом для об'єднання. Тому об'єднана Європа і надалі повинна докладати спільних зусиль, щоб зупинити агресивну Росію Путіна, яка прагне розколоти ЄС зсередини. Зокрема, на думку Людвіга, Захід повинен ефективно боротися з російською пропагандою, яка виявилася досить ефективним засобом.

"Це необхідно, оскільки російська пропаганда, як виявилося, успішно впливає на деяких європейців", - пише автор.

Раніше видання The Times застерігало, що сумніви в ЄС щодо санкцій можуть викликати у Росії відчуття безкарності.

Зараз ви читаєте новину «Росія не змогла розколоти Євросоюз - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути