середа, 03 серпня 2016 13:43

Росія не пускає до Сенцова і Кольченка українських консулів

Росія не пускає до Сенцова і Кольченка українських консулів
Фото: www.svoboda.org

Українські дипломати понад 3 місяці не можуть добитися зустрічі з російськими політв'язнями Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком.

Про це повідомляє консульська служба МЗС України.

"Станом на сьогодні посольство та консульські установи України в РФ протягом тривалого часу (понад 2-3 місяців) очікують на отримання від російських компетентних органів понад 20 дозволів на зустріч із нашими співвітчизниками", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, до цього часу від російської сторони не отримано дозволу на відвідання громадян України Сенцова та Кольченка, незаконно засуджених за сфабрикованими звинуваченнями. Незважаючи на чисельні звернення дипломатичної та консульських установ України до відповідних компетентних органів РФ, відповіді до цього часу не отримано", - додали у службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це неможливо витримати. Зрозумів, що історії про героїчних партизанів – брехня" - Афанасьєв

В установі наголошують, що такі дії російської сторони розцінюють як грубе порушення права консульських посадових осіб України на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території РФ.

"Продовжуватимемо і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідання Сенцова, Кольченка та інших громадян України, яких незаконно утримують та засуджені на території РФ", - зазначили у консульстві.

13 липня українському режисеру Олегу Сенцову виповнилося 40 років. Вже третій рік він зустрів свій день народження у російському ув'язненні. Активісти у Києві привітали його та побажали скорішого повернення.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Кольченка російський суд також визнав винним в участі у терористичному угрупованні, співучасті в терористичному акті і засудив до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Зараз ви читаєте новину «Росія не пускає до Сенцова і Кольченка українських консулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути