середа, 16 липня 2014 16:43

Російському "ВТБ Банку" порадили забиратись із країни або підтримати українських військових
6

Фото: Оксана Худояр

Громадська організація "Фонд оборони України" провів флешмоб біля входу до відділення "БТБ Банку" на перетині вулиці Пушкінської та бульвару Тараса Шевченка в Києві. За інформацією організації, 75% капіталу банку належить уряду Російської Федерації. Напередодні "Фонд оборони України" звертався до керівництва банку підтримати програму по збору коштів добровільних пожертв на закупівлю реанімобілю для Збройних сил. Але відповіді не отримали.

Серед учасників флешмобу були художники, музиканти. Серед яких Тарас Компаніченко та Євген Їжак, фронтмен гурту "Тарута". Вони співали пісень, зокрема на вірші Тараса Шевченка. Розіграли сценку, як до "царя-Путіна" приходять терористи і просять "водки та грошей". Він їм допомагає. За ці гроші вони воюють в Україні. Але українські бійці виганяють їх зі своєї території. Насамкінець сценки учасники акції рвуть імпровізовані російські рублі, дерев'яну зброю та випускають із банки колорадських жуків, а потім ногами давлять їх. Жуки символізують терористів, які носять георгіївські стрічки, подібні до забарвлення жуків.

"Ми докладно повідомили банку позицію фонду, в таблицях розписали, на що спрямуємо кошти. А саме на реанімобілі та бронежилети. Нам відповіли, що подумають і порадяться. Поки вони радилися та думали за ці дні в Україні загинуло більше сотні наших бійців. Тому думати "БТБ Банку" потрібно десь у Москві. Ми розсилали подібні прохання в інші російські банки, а також в російську страхову компанію "Провідна", яка є стовідсотково московською. Навіть гендиректор з Москви приїздить, бо аборигенам керувати не дозволяють. Це компанія МТС, завдяки яким Владімір Путін знає про всі наші розмови і навіть наше місцезнаходження з точністю до кількох метрів, і зможе скерувати відповідно свою систему "Град"", - заявляє після розігрування сценки Антін Коломієць, з "фонду оборони України".

З його слів, всі музиканти, які брали участь у флешмобі, були активними учасниками Майдану, співали зі сцени. Тепер підтримують українських військових та Нацгвардію на Донбасі. Позавчора Антін Коломієць та Тарас Компаніченко повернулись із зони АТО, де виступали для батальйону "Азов" у Маріуполі та батальйону "Дніпро-1".
"Усі компанії, які працюють в Україні під прапорами Росії, а це "Внєшторгбанк", який заховався під абривіатурою "ВТБ", мають визначитись, на чиїй вони стороні. Якщо хочуть працювати в нас, мають підтримувати українську армію, яка погано обмундирована, яку розікрали всі, хто давав привілеї та гарні умови, щоб російський бізнес в Україні розвивався. Вони повинні сплачувати податок на армію. Ми будемо продовжувати акцію біля інших російський представництв", - зауважив Тарас Компаніченко.

Активісти принесли плакат "Воєнний податок:плати або забирайся геть".

Працівники банку виходили на вулицю, курили біля входу, слухали пісні. Дехто знімав відео на мобільний. Коли Антін Коломієць запропонував представникам банку сказати слово, ніхто не захотів. Від журналістів теж відверталися або тікали. Через десять хвилин активісти розійшлися. Навіть колорадських жуків збрали назад у банку.

Зараз ви читаєте новину «Російському "ВТБ Банку" порадили забиратись із країни або підтримати українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути