четвер, 28 серпня 2014 22:07

"Російські колони вільно їздять по українських степах і сміються із нас",– учасник пікету бригади тактичної авіації
8

Фото: Микола Марченко

Сьогодні у курортному Миргороді на Полтавщині мешканці міста та району пікетували бригаду тактичної авіації. Люди зібралися біля в'їзду до військового містечка. У руках тримають транспаранти: "Фронт чекає авіацію", "Льотчики, прикрийте солдатів АТО", "Гесь, де літаки? Вони потрібні на фронті".

До пікетувальників підходить кілька офіцерів.

"У мене хлопці працюють по літаках. Якби по батальйону "Айдар", грубо кажучи працювали СУ-24 противника, то це вже наша робота. Або бомбардувальники працювали по них чи вертольоти, тоді так, це теж наша робота",– пояснює Олег Гесь, командир Миргородської бригади тактичної авіації.

Серед присутніх чути вигуки невдоволення. Люди цікавляться, чому раніше літаки по тривозі у повітря піднімалися по кілька разів на день. А це вже більше тижня жоден літак не здійснив бойового вильоту.

Командир військової частини пробує переконати пікетувальників, що він людина військова і повинен виконувати накази. Буде наказ підняти літаки, то вони будуть підняті і виконуватимуть бойові завдання.

"Там діти наші, чоловіки, брати, понімаєте? У них лише автомати. Не мають іншої зброї. Як вони можуть встояти проти російських танків? Получається, вони кинуті на призволяще. Вони нікому там не нужні",– крізь сльози каже жінка років сорока..

Олег Гесь пояснює, що він не має повноважень підняти у повітря авіацію. Може лише повідомити керівництво, що місцеві мешканці вимагають застосувати авіацію у зоні АТО.

"У Амвросіївці 5 тисяч наших хлопців блоковані. Вони не вийдуть без авіації..В Іловайську загинуло 24 чоловіка тільки за останні сутки. І найголовніше, що по степах Призов'я вільно  ходять російські колони. Там немає населених пунктів, там голі степи і немає куди сховатися. І ворожі російські колони вільно їздять по українських степах і сміються із нас. Чого ж їх не можна накрити, коли вони вільно катаються і захоплюють наші міста",– цікавиться у керівництва бригади тактичної авіації голова фермерів Миргородщини Віктор Галич.

Чути репліки кількох чоловік. Вони зводяться до того, що в керівництві АТО вирішили здати Донбас російським окупантам, а тому і не літає авіація.

Олег Гесь пояснює пікетувальникам, що їхні вимоги передасть вищестоячому керівництву. Пікетувальники довго не розходяться. Домовляються між собою , що коли авіацію не буде піднято у повітря, то вдадуться до більш рішучих дій.

Зараз ви читаєте новину «"Російські колони вільно їздять по українських степах і сміються із нас",– учасник пікету бригади тактичної авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути