Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2016 14:47

Родина українки, котра перебуває в комі в Єгипті, звертається за допомогою до в.о. Міністра Охорони здоров'я

Родина українки, котра перебуває в комі в Єгипті, звертається за допомогою до в.о. Міністра Охорони здоров'я
Юлія Шпичка (праворуч)

Станом на ранок 5 серпня українська туристка Юлія Шпичка, знаходиться в медикаментозній комі, в яку лікарі Міжнародного госпіталю Шарм Ель Шейх ввели пацієнтку задля зменшення впливу хвороби на організм. Прояснилася ситуація щодо діагнозу дівчини – зі слів чоловіка Олександра Шпички, мова йде про менінгіт та вірусний енцефаліт, та на жаль конкретніше буде відомо лише вранці 06.08 після результатів більш детальних аналізів.

Головним питанням на сьогодні є транспортування хворої на територію України та пошук лікувального закладу, котрий готовий прийняти тяжку пацієнтку в Києві. За словами брата хворої, Богдана Годзюмахи, зараз родина Юлі намагається налагодити контакт з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського НАМН України.

"За допомогою ЗМІ ми хочемо звернутися до в.о. Міністра Охорони здоров'я, Уляни Супрун з величезним проханням посприяти лікуванню Юлії в Україні, бо мова йде про життя молодої дівчини – доньки, сестри, матері, а наші можливості та можливості волонтерів, нажаль обмежені. Допоможіть нам, будь-ласка, знайти медичний заклад, котрий готовий прийняти Юлю на лікування", - благає сім'я пацієнтки.

Поруч з хворою постійно знаходиться чоловік, фінансове забезпечення лікування та транспортування взяла на себе страхова компанія ВУСО. Зараз триває пошук можливостей транспортування Юлі Шпички в Україну літаком санавіації. Дата повернення дівчини на Батьківщину наразі невідома.

Нагадаємо, що під час відпочинку в готелі Sultan Gardens Resort в Шарм Ель Шейху трапилася біда з українською туристкою Юлією Шпичкою. Дівчині стало погано на пляжі, але згодом стан Юлії тільки погіршився і її було терміново перевезено до Міжнародного госпіталю Шарм Ель Шейх. Доньку хворої відправили рейсом до Києва, а чоловік – Олександр Шпичка залишився з дружиною в Єгипті. Дівчина вже декілька днів знаходиться в комі.

Зараз ви читаєте новину «Родина українки, котра перебуває в комі в Єгипті, звертається за допомогою до в.о. Міністра Охорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути