вівторок, 13 жовтня 2015 17:31

Родичі жертв катастрофи МН17 планують позиватись проти України - адвокат

Родичі жертв катастрофи МН17 планують позиватись проти України - адвокат
Фото: euronews.com

Родичі жертв катастрофи Boeing рейсу MH17 в Донецькій області хочуть подати позови до суду проти України.

Про це розповів адвокат нідерландського адвокатського бюро ATS Віру Мейва, що представляє інтереси 76 членів сімей пасажирів MH17, передає "РБК-Україна".

Родичі планують судитися з владою України через те, що небо над територією Донбасу, де велися бойові дії, не було закрите для прольотів.

"Відразу після презентації доповіді мої клієнти подзвонили мені за порадою: вони хочуть зрозуміти, наскільки реально подати позови проти української влади. У доповіді міститься висновок про те, що територія цієї частини України повинна була бути закрита для польотів. Я сказав своїм клієнтам, що мені потрібно детально вивчити доповідь: якщо знайдуться достатні підстави, позови до України можуть бути подані", - розповів він.

Мейва уточнив, що вивчить всі матеріали і після цього подасть позови, якщо це буде можливо.

Адвокат зазначив, що його клієнти "задоволені результатами доповіді". За його словами, найбільше їх хвилювало, чи відчули їхні близькі що-небудь в момент попадання ракети в літак.

"Як випливає з доповіді, родичі моїх підзахисних у цей момент не страждали. До того, що в доповіді буде вказано, що причиною катастрофи послужила ракета "Бук", мої клієнти вже були підспудно готові - чутки про це ширилися давно", - зазначив він .

Нагадаємо, сьогодні Рада безпеки Нідерландів опублікувала звіт про розслідування катастрофи рейсу MH17 на Донбасі. Згідно з даними розслідування, літак був збитий ракетою з ЗРК "Бук", запущеної з території, яка на схід від Грабового. При цьому поки точно не встановлено місце, звідки була запущена ракета. Також у звіті підкреслювалося, що Україна повинна була закрити повітряний простір над Донбасом з метою безпеки, а "Малайзійський авіалініям" не слід було прокладати маршрут через територію країни, де велися бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Родичі жертв катастрофи МН17 планують позиватись проти України - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути