четвер, 15 квітня 2010 17:27

Рейс "Лондон-Київ" скасували через виверження вулкану

Рейс "Лондон-Київ" скасували через виверження вулкану

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) перенесла міжнародний пасажирський авіарейс PS 502 за маршрутом "Лондон-Київ" через виверження вулкану в Ісландії.

Про це повідомила прес-секретар авіакомпанії Євгенія Сацька. За її словами, літак мав вилетіти до Києва об 11:00 за місцевим часом, але час вильоту було перенесено на 19:00 за місцевим часом. Водночас Сацька додала, що час вильоту літака може змінитися залежно від ситуації.

За даними міжнародних ЗМІ, виверження вулкана біля льодовика на півдні Ісландії призвело до скасування всіх авіарейсів в Англії з 12 до 18 години за місцевим часом. Крім того, скасовані польоти в повітряному просторі Фінляндії, Данії та Норвегії.

Рейси скасовані через побоювання, що хмара вулканічного попелу може пошкодити двигуни літаків.

Нагадаємо, в 2009 році МАУ скоротила перевезення пасажирів на 6,96%, або 117 тис. до 1 563 тис. пасажирів в порівнянні з 2008 роком. Авіакомпанія МАУ заснована в 1992 році, флот авіакомпанії складається з 19 літаків Boeing: 18 пасажирських і 1 вантажного.

14 квітня почалося виверження ще одного вулкану під льодовиком Ейяфьялдаекюдль, через що знову була проведена евакуація жителів довколишніх населених пунктів. У результаті активізації вулканів в Ісландії поки ніхто не постраждав, проте через викиди лави було перервано рух по декількох автотрасах.

Pro.ua
Зараз ви читаєте новину «Рейс "Лондон-Київ" скасували через виверження вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути