середа, 31 березня 2010 19:45

"Райффайзен банк Аваль" можуть купити росіяни

"Райффайзен банк Аваль" можуть купити росіяни

Голова ради директорів Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG Кристіан Конрад днями заявив австрійському телеканалу ORF, що ця група розглядає можливість скорочення частки в дочірньому банку, "Райффайзен банк Аваль" менш як до 50%. Тобто, більшу частину акцій продадуть.

За рік обсяг проблемних кредитів "Райффайзен банк Аваль" зріс більш ніж у 2,5 разу. Нині виплати затримують за кожним четвертим кредитом, виданим цим банком. Російська філія "Райффайзен інтернаціонал" має 10,6% проблемних кредитів. Середній показник по центрально-європейських країнах — 6,5%. За 2009-й "Райффайзен банку Аваль" показав збитки у 2 млрд грн.

Для gazeta.ua ситуацію пояснив Олександр Сєдих, фінансовий директор аналітичної компанії "Простобанк консалтинг":

"Півроку тому була інформація про продаж українського "Райффайзен банк Аваль" "Сбербанку Росии". Причиною є збитковість дочірньої структури в Україні. До кризи його ринкова вартість складала у 4-5 разів перевищувала капітал банку. Під час кризи ці показники впали у половину. Враховуючи досить значну частку проблемних кредитів, зараз його вартість може складати всього на 40-50 процентів від капіталу банку. Днями акціонери "Райффайзен банк Аваль" затвердили збільшення капіталу банку на 932,5 мільйона гривень".

Статутний капітал банку складе більш як 3 млрд грн.

Прес-служба "Райффайзен банку Аваль" відмовляється підтвердити gazeta.ua продаж акцій фінустанови:

"Заява Кристіана Конрада стосувалася віддаленої перспективи. Воно ґрунтувалося на припущенні про можливе зростання ринку. Одним із варіантів могло б смтати публічне розміщення акцій місцевого банку. Поки що така транзакція не розглядається".

Зараз ви читаєте новину «"Райффайзен банк Аваль" можуть купити росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути