четвер, 23 квітня 2009 13:40

"Свобода" прибере у Харкові всі радянські пам"ятники

"Свобода" прибере у Харкові всі радянські пам"ятники

Харківське відділення українського націоналістичного об"єднання "Свобода" виступило з підтримкою ініціативи Луганської обласної "Свободи" провести громадську кампанію "Звільнимо Харківщину від комуністичних тоталітарних символів!".

Як повідомляє прес-служба організації, "в умовах, коли місцева влада відверто саботує виконання Указу президента України "Про ліквідацію символів тоталітарного режиму на території України", громада Слобожанщини зобов"язана самостійно боротися з визначними пам"ятками антиукраїнського режиму".

У рамках кампанії активісти мають намір провести інвентаризацію всіх монументів комуністичної епохи і добитися їх законної ліквідації.

"Свобода" звернулася з проханням допомогти перерахувати всі пам"ятники до жителів області. Їм пропонується повідомляти в організацію по електронній пошті про всі пам"ятники, встановлені за радянських часів. При цьому наголошується, що в реєстр внесуть і ті пам"ятники, які знаходяться під охороною держави.

Нагадаємо, раніше депутати Львівської обласної ради підтримали запит від Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олега Панькевича про демонтаж пам"ятника радянському воїнові-визволителеві в центральній частині міста Стрий.

За словами авторів документа, на місці, де встановлений монумент, немає ніяких поховань. "Пам"ятник не має меморіального значення і не прив"язаний до конкретних історичних подій, які відбувалися в Стриї", - підкреслили у ВО "Свобода".

У заяві говориться, що "пам"ятка радянської епохи має негативний вплив на формування національної свідомості і принижує гідність українців, які загинули в боротьбі з московськими окупантами за свободу України. Усунення цього пам"ятника стане одним з актів затвердження націонал-державних символів".

Як повідомлялося, вранці 23 квітня з вулиць Львова прибрали всі рекламні стенди, що прославляють дивізію СС "Галичина". Джерело в міській адміністрації пояснило, що це було зроблено під тиском російських і європейських телеканалів і видань, що розповіли про пропаганду нацизму в Львові.

Нагадаємо, що стенди із зображенням емблеми "Галичини" і підписом "Вони захищали Україну" з"явилися на вулицях міста минулого тижня.

За матеріалами Росбалт.RU, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" прибере у Харкові всі радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути