пʼятниця, 29 січня 2010 15:05

"Фальшиву" картину да Вінчі продали утричі дорожче (ФОТО)

 

28 січня в Нью-Йорку під час першої сесії торгів роботами старих майстрів на Sotheby"s картину, що колись приписувалася Леонардо да Вінчі, продали за 1,54 мільйона доларів. Заздалегідь жіночий портрет, відомий також як La Belle Ferronniere ("Прекрасна Ферроньера"), оцінювали в 300-500 тисяч фунтів.

У 1920-х роках навколо картини виник скандал у зв"язку зі встановленням авторства. Він стих лише до 1993 року, коли один з провідних фахівців з Леонардо встановив, що "Ферроньеру" написали в середині XVII століття (да Вінчі помер в 1519 році). Зараз творця полотна називають "послідовником Леонардо да Вінчі". Ця картина вважається версією схожою, що зберігається в Луврі. Про неї можна з достатньою упевненістю сказати, що вона походить з майстерні да Вінчі.

За 7,25 мільйона доларів на Sotheby"s продали роботу Антоніса ван Дейка, за 6,8 - Хендріка Гольциуса, за 4,2 - Франсіско де Сурбарана, за 3,9 - Каналетто. За першу сесію вдалося виручити 53,4 мільйона доларів. Друга сесія торгів відбудеться пізніше в Нью-Йорку.

На день раніше свої торги старими майстрами провів дом Christie"s. Аукціон приніс 39,5 мільйона доларів. Топ-лотом стало полотно Луї-Леопольда Буальї "Вхід в турецьке кафе", продане за 4,6 мільйона доларів музею Гетті. Таким чином був встановлений ціновий рекорд за картини Буальї. Другим топ-лотом стала "Діана і Каллісто" Гаетано Гандольфі, продана за 4,1 мільйона доларів, тобто в чотири рази дорожче естимейту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Фальшиву" картину да Вінчі продали утричі дорожче (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути