субота, 11 квітня 2015 19:53

Путін Україну може купити за 25 мільярдів доларів

Путін Україну може купити за 25 мільярдів доларів
Фото: Микола Марченко

Продаж землі та  збільшення орендної плати становить великий ризик для України. Таку думку висловив  Віктор Галич, голова асоціації фермерів та приватних землевласників Полтавської області.

"Приїхав із Полтави. Зустрічався із новим очільником Держкомзему в області. Зараз Держземагенство націлене на збільшення орендної плати через аукціони до 4500-5000 грн за 1 га землі. Але ж це той самий податок, як би це не називали. Виходить, наші керівники шляхом маніпуляцій, збільшують податок в 3 рази. І в той же час всі аналітики кажуть, що для посівної кампанії не вистачає 40 % коштів! Йде пряме знищення майбутнього врожаю. Хто ж може заплатити таку оренду, коли, наприклад, кукурудза зараз у період зазвичай пікових цін коштує $125 за тонну, а позаторік коштувала 250", – розповідає Галич.

Вважає, засліплені жадобою різного роду ділки хочуть забрати землю у фермерів і передати ії спекулятивно корупційному капіталу. Про передачу землі територіальним громадам вже навіть не йде мова.

"А президент публічно заявив, що Україну може врятувати лише продаж землі. Вже навіть визначена попередня ціна – одна тисяча доларів за гектар. Колись, аби знищити українця, забирали хліб, хату, а його самого вивозили до Сибіру. Теперішня стратегія страшніша – забрати землю. А її заберуть, бо фермеру купити не по кишені. От і пряма загроза територіям. Невже у когось є ілюзії, що нові ділки забезпечать роботою наших 80% безробітних селян чи потурбуються про пенсії для мільйонів сільських пенсіонерів",– говорить Галич

Пояснює, державної землі в Україні біля 12 млн. гектарів. І якщо навіть продамо цю землю, то не віддамо й половини боргів, котрі має держава . І Путін, якщо захоче, то купить Україну за 25 мільярдів доларів. Для Росії це не такі вже й великі гроші. І не треба буде Москві іти на нас війною. Путін через посередників, наших ділків в уряді та у Верховній раді просто купить українські землі. То ж землю ні в якому разі продавати не можна.

Зараз ви читаєте новину «Путін Україну може купити за 25 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути