неділя, 19 січня 2014 11:24

Путін оголосив себе "справжнім лібералом"

Путін оголосив себе "справжнім лібералом"
Фото: cit.ua
Президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю, даному ряду російських і зарубіжних телеканалів, ствердно відповів на заяву журналіста, який попросив її підтвердити, що він "справжній ліберал і дотримується ліберальних поглядів". Фрагменти інтерв'ю, яке повністю вийде в ефір увечері 19 січня, наводить "Інтерфакс".

Путін також спростував домисли про те, що оголошена в грудні 2013 року амністія є спробою "надіти посмішку" напередодні Олімпіади в Сочі. Він нагадав, що амністія була оголошена у зв'язку з 20-річним ювілеєм прийняття Конституції, а не у зв'язку з Іграми і що рішення про неї було прийнято російським парламентом, а не їм самим.

Коментуючи лунає із Заходу критику закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, Путін закликав критиків спочатку вирішити проблеми "у своєму власному домі". "Але як вони можуть критикувати нас за більш - набагато м'який - ліберальний підхід до цих проблем, ніж у них у самих вдома?", - заявив президент, додавши, що в деяких штатах США існує кримінальна відповідальність за гомосексуалізм. Варто зазначити, що на поточний момент в 14 штатах США формально не скасовані закони, спрямовані проти гомосексуалів, однак їх застосування у 2003 році було заборонено Верховним судом США.

Путін також висловив думку, що закон про заборону пропаганди гомосексуалізму "нікого не зачіпає". Він заявив, що гомосексуали в Росії "ніяк не дискримінуються: ні за професійною ознакою, ні за службовому зростанню, ні щодо визнання з боку суспільства". Путін також навів у приклад Елтона Джона, якого в Росії "щиро люблять, незважаючи на його орієнтацію".

Президент також заявив, що його не дивує позиція Російської православної церкви, пропонує ввести кримінальну відповідальність за гомосексуалізм, так як жорстке ставлення до одностатевого кохання характерно практично для всіх традиційних релігій. Разом з тим Путін підкреслив, що в Росії церква відділена від держави, дії якого не залежать від думки РПЦ.

Президент РФ також додав, що гомосексуали, які мають намір приїхати на Олімпіаду в Сочі, можуть нічого не боятися, підкресливши, що в Росії всі люди рівні, незалежно від релігії, статі, етнічної приналежності або сексуальної орієнтації".
Зараз ви читаєте новину «Путін оголосив себе "справжнім лібералом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути