пʼятниця, 05 вересня 2014 17:37

Путін не боїться вилетіти з G20 - йому байдуже - експерт

Путін не боїться вилетіти з G20 - йому байдуже - експерт
Фото: naveki-maria.livejournal.com

Якщо Росію "попросять" з G20, для країни і для Путіна це матиме символічне значення. Не той виклик для агресора, на який дають відсіч. Вважає політичний експерт Володимир Горбач.

"Неформальну зустріч 20-и найбільш розвинутих країн у економічному плані цьогоріч приймає Австралія. Вона як країна-господарка саміту може відкликати запрошення РФ, яке надіслала завчасно. Це буде дуже правильно. І це реально", - говорить він.

Утім, експерт каже, що для Росії тимчасове виключення з G20 матиме доволі символічне значення: погіршиться репутація у світі, зовнішній економічний і політичний престиж. Міжнародні бізнесмени ще прискіпливіше ставитимуться до перспективи вкладення капіталу у російський ринок. Але це вони розуміють вже й зараз.

"Є зовсім інші виклики для Росії: не членство у різних почесних організаціях, а фактична міжнародна ізоляція. Через санкції Заходу економіка РФ буде меншати і меншати з кожним роком. Цілком можливо, вона за певними показниками перестане бути на рівні країн "Великої двадцятки". Особливо ж, це може статися у зв'язку з падінням ціни на нафту і газ", - уточнює Володимир Горбач.

На його думку, Володимир Путін, президент Росії, на відкликане запрошення відреагує симетрично - його не запросять, він не поїде.

Нагадаємо, Росію можуть виключити з "Великої двадцятки". Австралія найближчими тижнями внесе відповідну пропозицію на обговорення. Цілком реально, що країни G20 пристануть на неї. З огляду на ескалацію конфлікту на Донбасі і роль агресора-Росії у цих процесах.

Зараз ви читаєте новину «Путін не боїться вилетіти з G20 - йому байдуже - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути